tiistai 27. marraskuuta 2012

Karpaloiset macaronit

Edellisessä postauksessa näperreltiin tuorepastaa, tällä kertaa väännetään viehkeitä macaroneja. Piti vähän verrytellä omaa macaronin valmistustaitoa, kun torstaina pääsen jälleen vetämään macaron-kurssia!


Olen valmistanut macaron pohjat tämän Leivontafoorumin macaron-tutoriaalin ohjeella ja onnistunut lähes poikkeuksetta.Voin suositella tuota kuvallista ja tarkkaa ohjeistusta lämpimästi kaikille, jotka haluavat perehtyä macaronien valmistamisen saloihin.



Kehittelin kurssille herkullisia jouluisia täytteitä, esimerkiksi kanelista omenaa ja piparin makuista kinuskia.  Näissä vaaleanpunaisissa kuorissa piilee sisällä raikas kardemummainen karpalotäyte. Karpalon kirpsakkuus toi piristävää makua makeisiin macaron-kuoriin ja täytteen väri oli myös upea, kirkas punainen.

KARPALOTÄYTE MACARONEIHIN

200 g karpaloita
1 tl kardemummaa
100 g hillosokeria
75 g voita
  1. Hauduta karpaloita, kardemummaa ja hillosokeria 15-20 minuuttia kattilassa liedellä, siivilöi massa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita sauvasekoittimella huoneenlämpöiseen voihin. Täytä jäähtyneet macaron-kuoret  täytteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti