tiistai 19. maaliskuuta 2013

Limettipiirasta!


Aurinkoisena viikonloppuna keväinen ja ihana limettipiiras vei kielen mennessään kahvipöydässä.

KEY LIME PIE

200 g digestive-keksejä
3 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
1 dl limetin mehua
1 rkl raastettua limetin kuorta
5 munan keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
(kermavaahtoa, limetin kuorta raastettuna koristeluun)
  1. Valmista ensin pohja: Hienonna keksit perunansurvimella kulhossa, kaulimen avulla muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita keksimurun joukkoon sokeri ja sula rasva.
  2. Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin, ja painele tasaiseksi pohjalle ja reunoille.
  3. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on hieman ruskea.
  4. Aloita täytteen valmistus: Pese limetit hyvin lämpimällä vedellä ja raasta niistä tarvittava määrä kuorta raastimen pienellä terällä (vain vihreää pintaosaa, ei kitkerää valkoista sisäosaa). Purista myös tarvittava määrä mehua.
  5. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes massa muuttuu vaaleankeltaiseksi.
  6. Sekoita joukkoon varovasti kondensoitu maito vielä hetki sähkövatkaimella vatkaten.
  7. Lisää myös limetin mehu ja kuoriraaste.
  8. Kaada piirakkapohjan päälle ja paista 175 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
  9. Jäähdytä piirasta ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa muutama tunti, kunnes täyte on jämäköitynyt.
  10. Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdolla koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti