Aurinkoisena viikonloppuna keväinen ja ihana limettipiiras vei kielen mennessään kahvipöydässä.
KEY
LIME PIE
200 g
digestive-keksejä
3 rkl sokeria
100 g voita tai
margariinia sulatettuna
Täyte:
1 dl limetin mehua
1 rkl raastettua
limetin kuorta
5 munan keltuaista
400 g kondensoitua
maitoa
(kermavaahtoa,
limetin kuorta raastettuna koristeluun)
- Valmista ensin pohja: Hienonna keksit perunansurvimella kulhossa, kaulimen avulla muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita keksimurun joukkoon sokeri ja sula rasva.
- Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin, ja painele tasaiseksi pohjalle ja reunoille.
- Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on hieman ruskea.
- Aloita täytteen valmistus: Pese limetit hyvin lämpimällä vedellä ja raasta niistä tarvittava määrä kuorta raastimen pienellä terällä (vain vihreää pintaosaa, ei kitkerää valkoista sisäosaa). Purista myös tarvittava määrä mehua.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes massa muuttuu vaaleankeltaiseksi.
- Sekoita joukkoon varovasti kondensoitu maito vielä hetki sähkövatkaimella vatkaten.
- Lisää myös limetin mehu ja kuoriraaste.
- Kaada piirakkapohjan päälle ja paista 175 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
- Jäähdytä piirasta ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa muutama tunti, kunnes täyte on jämäköitynyt.
- Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdolla koristeltuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti