Sahramin ja valkosuklaan maku oli aika jännä yhdistelmä, ja sahramihan tässä makuparissa selkeästi dominoi. Täytyy vielä tänään maiskutella kakunrippeitä uudelleen ja miettiä, pääsekö sahrami toisenkin kerran juustokakkuani maustamaan.
HEDELMÄINEN SAHRAMI-VALKOSUKLAAKAKKU
Pohja:
125 g voita
75g taloussuklaata
75g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
6 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
½ dl vettä
½ g sahramia
Koristeluun:
erilaisia (eksoottisia) hedelmiä
Koristeluun:
erilaisia (eksoottisia) hedelmiä
- Valmista ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Jäähdytä seosta hieman.
- Lisää sokerit ja suola voi-suklaaseoksen joukkoon. Lisää munat yksitellen hyvin vispilällä sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Paista 25 cm voidellussa irtopohjavuoassa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Kokeile tikulla kypsyyttä.
- Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.
- Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Aloita laittamalla liivatelehdet kulhoon reiluun määrään kylmää vettä. Anna liota noin 5 minuuttia.
- Sulata valkosuklaa mikrossa jaksoittain tai vesihauteessa liedellä.
- Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri edelleen vatkaimella sekoittaen, jotta saat tuorejuuston sekoittumaan sileäksi massaan (ei tuorejuustopaakkuja, kiitos!)
- Mittaa vesi ja sahrami pieneen kattilaan tai mikron kestävään kulhoon. Kuumenna lähes kiehuvaksi liedellä tai mikrossa. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja liuota kuumaan sahramiliemeen.
- Lisää kerma-tuorejuustomassaan ensin sulatettu valkosuklaa nauhana kaataen ja voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitten samoin hieman jäähtynyt liivateseos.
- Kaada massa tasaisesti jäähtyneen suklaapohjan päälle irtopohjavuokaan. Kelmuta vuoka ja nosta jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
- Poista vuoan reuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle.
- Koristele huhdotuilla ja paloitelluilla hedelmillä mielesi mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti