Tänä viikonloppuna oli aika palata vietnamilaisten makujen maailmaan. Lauantairuoaksi valmistui ihanaa makean suolaista karamelli-inkiväärikanaa. Haastavin vaihe tämän ruoan valmistuksessa on karamellikastikeen tekeminen. Seuraa tarkasti ohjetta ja varo kuumaa sokeria!
KARAMELLI-INKIVÄÄRIKANAA - GA KHO
4
kpl broilerin rintafileetä
2
rkl vietnamilaista kalakastiketta
1
rkl (ruoko)sokeria
Nuoc
mau:
1
dl sokeria
¼
dl + ½ dl vettä
1
pieni sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
½
dl inkivääriä hienonnettuna
3
rkl kasviöljyä
kalakastiketta maun mukaan
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Koristeluun:
punaisia
tuoreita chilejä
kevätsipulia
- Aloita laittamalla liha marinadiin: Paloittele broilerin fileet kolmeen osaan. Laita lihan palat, kalakastike ja sokeri kulhoon ja sekoita sekasin. Jätä marinoitumaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
- Valmista nuoc mau- eli karamellikastike. Mittaa sokeri ja ¼ dl vettä pieneen teräskattilaan tai kasariin. Laita liedelle ja kuumenna täydellä teholla sekoittamatta. Ensin sokeri sulaa veteen, sitten seos alkaa kiehua. Kuumenna edelleen täydellä teholla. Pikkuhiljaa sokerin väri alkaa muuttua: ensin vaalean kellertäväksi, sitten vaalean teen väriseksi ja sitten tumman teen väriseksi.
Tästä nuoc maun valmistus alkaa. Sokerivesi alkaa kiehua. Shampanjan väri: anna karamellisoitua vielä lisää. Vaalea tee: karamellisoi vielä ihan hetki. Tummempi tee: lopeta karamellisointi. Jos sokeri tummuu
mustaksi kahviksi, maistuu karamelli kitkerälle.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta tai hienonna inkivääri aivan sienoksi silpuksi.
- Kuumenna öljy paistin pannulla. Nostele broileripalat marinadista ja taputtele talouspaperilla pinnat kuiviksi. Ruskista lihapalojen pinnat kauttaaltaan kauniin ruskeiksi pannulla. Siirrä lihapalat syrjään kulhoon tai lautaselle.
- Kuumenna hieman lisää öljyä paistinpannulla. Lisää sipulit ja inkivääri öljyyn ja kuullota noin minuutti.
- Lisää lihapalat takaisin pannuun, lisää pannulle myös karamellikastike, kalakastike, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta liha kypsäksi kastikkeessa, pannu kannella peitettynä, noin 10-15 minuuttia.
- Tarjoile karamelli-inkiväärikana riisin kera chilillä koristeltuna.
Voi kun näyttää hyvältä! Pitää itte kokeilla jos vaan osaan :D
VastaaPoistaOsaat varmasti :) Kun vaan muistat olla sopivasti varovainen sokerin karamellisoinnissa. Herkkua tuo kyllä oli!
VastaaPoistatoimiva...
VastaaPoista