maanantai 18. helmikuuta 2013

Pizza goes gourmet


Tällä kertaa kuvattu pizzailoittelu tapahtui jo reilu viikko sitten, mutta ystävänpäiväherkkujen raportointi siirsi näiden italian ihmeiden blogiesittelyä... tähän hetkeen. Itse tehty pizza maistuu yleensä koko perheelle, niin lapsille kuin aikuisillekin. Tällä kertaa halusimme laadunvalvojan kanssa kokeilla jotain erilaista täytteiden osalta ja otimme hieman gourmet-henkisemmän otteen pizzan valmistukseen.

Pizzapohja valmistui melko perinteiseen malliin, joskin jauhona käytin italialaista tipo 00-durumvehnäjauhoa eli aivan hienoksi jauhettua vehnäjauhoa (tyyppi 00 viittaa jauhatukseen, esimerkiksi tyyppien 0 ja 1 on karkeampaa). Taikinan tuntuma oli mukavan pehmeä, mutta ei poikennut mielestäni niin paljon tavallisista vehnäjauhoista tehdystä kuin olisin odottanut. Ehkä odotukset olivat korkealla...


Tomaattikastike porisi pizzapohjan leipomisen ohessa liedellä pitäen sisällään italialaista tomaattimurskaa, valkosipulia, oliiviöljyä ja yrttejä. Pizza numero uno sai päällysteekseen viikunaa, gorgonzolaa, ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa. Toinen versio valmistui herkkusienistä, punasipulista ja parmesaanista.




Viikuna-gorgonzola-ilmakuivattu kinkkku -yhdistelmä oli enemmän meidän makuumme. Herkkusienipizza oli melko mieto, seuraavalla kerralla kokeilisin tätä pizzaa esimerkiksi tateilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti