Postiluukku kolahti.
Tänään se taas saapui luokseni.
Ruokalehti.
Katsoin hellin silmin kantta.
Näin otsikon.
Suolapähkinä-vadelmabrownie.
Leivontainspiraatio.
Lopputulos on tässä.
Nautin ja nauti.
SUOLAPÄHKINÄ-VADELMABROWNIE
175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
175 g voita
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
3 dl suolapähkinöitä
3 dl vadelmia
Vuoan jauhotukseen:
voita ja korppu- tai mantelijauhoja
Tarjoiluun:
vadelma-vaahterasiirappikastiketta (ohje alla) ja vaniljajäätelöä tai ranskankermaa
- Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi, voitele reunat voilla ja jauhota korppu- tai mantelijauheella.
- Sulata suklaa ja voi kattilassa lieden miedolla lämmöllä (noin 2-teho). Siirrä syrjään ja anna jäähtyä.
- Vaahdota munat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos vaahdon joukkoon edelleen sähkövatkaimella vaahdottaen.
- Siivilöi jauhot vaahtoon ja nostele sekaisin talouskaapimella. Lisää myös pähkinät taikinaan.
- Kaada puolet taikinasta vuokaan, ripottele päälle vadelmat ja kaada loppu taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Jätä brownie keskeltä hieman kosteaksi ja meheväksi.
- Anna jäähtyä ja irrota brownie vuoasta. Tarjoa vadelmakastikkeen ja vaniljajäätelön tai ranskankerman kera.
3 dl vadelmia
3/4 dl vaahterasiirappia
- Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.
- Paseeraa sose (hiero tiheän siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään).
- Makeuta sose vaahterasiirapilla ja tarjoa brownien kera.
Voi kun kuulostaa hyvältä! Pakko kokeilla joku päivä - taitaa olla vielä vähän pähkinöitäkin jemmassa (:
VastaaPoista:) Huomasin muuten, että kokeilit valkosuklaan paahtamista ja pannacottaa. Hyvältä näytti sielläkin!
VastaaPoista