maanantai 8. heinäkuuta 2013

Muutaman rivin kirjoitin

 


Postiluukku kolahti.
Tänään se taas saapui luokseni.
Ruokalehti.
Katsoin hellin silmin kantta.
Näin otsikon.
Suolapähkinä-vadelmabrownie.
Leivontainspiraatio.
Lopputulos on tässä.
Nautin ja nauti.


SUOLAPÄHKINÄ-VADELMABROWNIE

175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
175 g voita
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
3 dl suolapähkinöitä
3 dl vadelmia

Vuoan jauhotukseen:
voita ja korppu- tai mantelijauhoja

Tarjoiluun:
vadelma-vaahterasiirappikastiketta (ohje alla) ja vaniljajäätelöä tai ranskankermaa
  1. Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi, voitele reunat voilla ja jauhota korppu- tai mantelijauheella.
  2. Sulata suklaa ja voi kattilassa lieden miedolla lämmöllä (noin 2-teho). Siirrä syrjään ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos vaahdon joukkoon edelleen sähkövatkaimella vaahdottaen.
  4. Siivilöi jauhot vaahtoon ja nostele sekaisin talouskaapimella. Lisää myös pähkinät taikinaan.
  5. Kaada puolet taikinasta vuokaan, ripottele päälle vadelmat ja kaada loppu taikina vuokaan.
  6. Kypsennä uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Jätä brownie keskeltä hieman kosteaksi ja meheväksi.
  7. Anna jäähtyä ja irrota brownie vuoasta. Tarjoa vadelmakastikkeen ja vaniljajäätelön tai ranskankerman kera.
 VADELMA-VAAHTERASIIRAPPIKASTIKE

3 dl vadelmia
3/4 dl vaahterasiirappia
  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.
  2. Paseeraa sose (hiero tiheän siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään).
  3. Makeuta sose vaahterasiirapilla ja tarjoa brownien kera.

2 kommenttia:

  1. Voi kun kuulostaa hyvältä! Pakko kokeilla joku päivä - taitaa olla vielä vähän pähkinöitäkin jemmassa (:

    VastaaPoista
  2. :) Huomasin muuten, että kokeilit valkosuklaan paahtamista ja pannacottaa. Hyvältä näytti sielläkin!

    VastaaPoista