sunnuntai 11. elokuuta 2013

Elämän kauneudesta


Oi elämän ihanuutta, loppukesän lempeitä lauantai-iltoja, rakasta ihmistä, elämää suurempia keskusteluja ja jumalten juomaa. Ja tietysti suurinta kaikesta: mitä ois elämä ilman makunystyröiden mannaa, suupalojen suloisia sävyjä; ruokaa, joka vie mielen mennessään.

Vastasimme lauantai-illan kutsuun nautiskella elämästä sellaisena kuin se on. Auringonlaskua omalta parvekkeelta kiireettömästi katsellen, lempiviiniämme lipittäen, Toast Skagenia maistellen ja illan hämyn laskeuduttua kynttilän valoon kietoutuen, vielä muisto ruoan ja juoman kauneudesta kieltä kutitellen.

Suosittelemme.

TOAST SKAGEN
(neljälle alkupalaksi, kahdelle sudennälkäiselle pääruoaksi)

400 g jokiravun pyrstölihaa tai katkarapuja
3/4 dl majoneesia
1 pieni punasipuli hienoksi silputtuna
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl tilliä silputtuna
1 tl hyvää sinappia
suolaa

4 paahtoleipäviipaletta
voita paistamiseen
mätiä (perintaisesti muikku, meillä siika)
muutama rucolan lehti
  1. Jos käytät suolaliemeen säilöttyä ravunlihaa, valuta se hyvin. Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ne ja valuta myös ne hyvin.
  2. Sekoita 2/3 ravunlihasta, majoneesi, sipuli, sitruunamehu, tilli, sinappi ja ripaus suolaa keskenään.
  3. Paista paahtoleivät pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Kokoa leivät jakamalla rapuseosta (skagenröraa) leiville, ripottelemalla päälle vielä lisää rapua, koristelemalla muutamalla rucolan lehdellä, tillillä ja mädillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti