tiistai 6. elokuuta 2013

Kevyesti keikkuen kesästä arkeen




Kaneliposken kesä 2013 on ollut rentouttava ja vaihteleva: milloin on seilattu Suomen suvessa, milloin käväisty muilla mailla hakemassa lomafiilistä ja vähän työkeikkaakin on ehditty johonkin väliin sovittaa. Paluu arkeen on aurinkoisen ja ihanan loman jälkeen melkein yhtä odotettu kuin lomalle lähtö. Myönnetään: nautiskelen arkirutiineihin palaamisesta ja tulevan syksyn suunnittelusta.

Blogin ääreenkin on inspiroivaa palata jälleen, mutta aloitanpa helposti ja kevyesti jakamalla teille tämän jo kesäkuussa kuvatun ja maistellun kesäsalaatin ohjeen. Innostuin hiukan hifisteemään salaatin esillelaitossa... Sainpahan hyvän syyn korkata alennusmyynneistä löytyneet jylhät mustat laattalautaset.

Jos vesimelonikuutioiden ja fenkolilohkojen mallailu yksi kerrallaan annokseen ei ole pala kakkuasi, sekoita salaatti ronskisti kulhossa ja tarjoa vaikkapa grilliruoan lisäkkeenä. Omana annoksenaan salaatti toimii loistavasti alku- tai väliruokana. Raaka-aineiden maut toimivat hyvin yksiin, ja hauska yksityiskohta on myös fenkolin käyttö sekä kypsänä että raakana.

FENKOLINEN RAIKASTUSSALAATTI KERA MINTTU-VINEGRETIN
(2 annosta)

1 fenkoli
1-2 rkl rypsiöljyä
pala vesimelonia
pala kurkkua
100-200 g fetajuustoa
mintunlehtiä

Kastike:
n.2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
reilusti mintunlehtiä hienonnettuna

  1. Huuhdo fenkoli, poista kovat varsiosat ja leikkaa kanta pois. Halkaise fenkoli ja lohko toinen puolikas. Suikaloi toinen puolikas ohuiksi suikaleiksi.
  2. Paista fenkolilohkot pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
  3. Kuutioi vesimelonin hedelmäliha noin sentin, parin kuutioiksi ja tee sama kuoritulle kurkulle. Kuutioi myös feta.
  4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  5. Sekoita kulhossa kuutioimasi tuotteet, suikaloitu, raaka fenkoli ja kastike. Asettele salaatti tarjoilulautasille tai tarjoa se kulhosta. Asettele kummassakin tapauksessa päälle paistetut fenkolilohkot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti