Ei tässä sen kummempia, hyvää arkiruokaa punajuuren värittämän sopan muodossa :) Ohje on kirjoitettu mutulla. Yleensäkin kasvissosekeitot valmistuvat meidän keittiössä säveltäen ja soveltaen, mutta koitin muistella suuntaa antavat mitat reseptiin.
PUNAJUURI-PURJOKEITTO
4-6 punajuurta
2 perunaa
1 iso purjo
n. ½ l vettä
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
1-2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 tl juustokuminaa jauhettuna
mustapippuria rouhittuna
- Pese, kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Punajuuret voit paloitella melko pieniksi, koska ne kypsyvät hitaammin kuin peruna. Huuhdo purjo hyvin ja paloittele.
- Laita kaikki edellä mainitut kattilaan, lisää vesi, kookosmaito ja mausteet. Keitä noin puolisen tuntia, kunnes punajuuri on kypsää.
- Soseuta keitto sauvaskoittimella ja tarkista maku. Lisää mausteista tarvittaessa.
- Koristele annokset basilikalla ja höystä halutessasi myös feta- tai aurajuustomurulla.
Ihana muki! Meillä oli kotona tuollaisia kun olin pieni. ;)
VastaaPoista