keskiviikko 28. elokuuta 2013

Punajuurta keitossa




Ei tässä sen kummempia, hyvää arkiruokaa punajuuren värittämän sopan muodossa :) Ohje on kirjoitettu mutulla. Yleensäkin kasvissosekeitot valmistuvat meidän keittiössä säveltäen ja soveltaen, mutta koitin muistella suuntaa antavat mitat reseptiin.

PUNAJUURI-PURJOKEITTO

4-6 punajuurta
2 perunaa
1 iso purjo
n. ½ l vettä
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
1-2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 tl juustokuminaa jauhettuna
mustapippuria rouhittuna
  1.  Pese, kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Punajuuret voit paloitella melko pieniksi, koska ne kypsyvät hitaammin kuin peruna. Huuhdo purjo hyvin ja paloittele.
  2. Laita kaikki edellä mainitut kattilaan, lisää vesi, kookosmaito ja mausteet. Keitä noin puolisen tuntia, kunnes punajuuri on kypsää.
  3. Soseuta keitto sauvaskoittimella ja tarkista maku. Lisää mausteista tarvittaessa.
  4. Koristele annokset basilikalla ja höystä halutessasi myös feta- tai aurajuustomurulla.


1 kommentti:

  1. Ihana muki! Meillä oli kotona tuollaisia kun olin pieni. ;)

    VastaaPoista