keskiviikko 21. elokuuta 2013

Punajuuri + suklaa = muheva kakku


Viikonlopun sukulaiskierros Pohjanmaan maisemissa jätti muistoihin monta mukavaa hetkeä ja kohtaamista. Konkreettisena tuliaisena sain suurensuuren kassillisen tuoreita juureksia, sipulia, purjoa ja kesäkurpitsaa mummultani, joka on oikea superviherpeukalo. Muheva maa kätkee mummun tontilla sisäänsä kaikkea mahdollista hyötykasvia ja kauniita kukkaistutuksia. Tunsin piston sydämessäni omaa palstaraukkaani ajatellessani: tämän vuoden viljelyt menivät enemmän tai vähemmän harakoille logistisista syistä...

Punajuuri-suklaakakku on tuttavuus jo vuoden takaa, mutta niin muhevaista ja mehevää se on, että pitipä jalostaa osa mummun punajuurista suklaisen makeaan muotoon. Jos et ole vielä kokeillut tätä täyteläistä kakkua, nyt on korkea aika!

Kasa punajuuria, porkkanaa ja muita ihanuuksia odottelee vielä jatkojalostusta. Kiitokset täytyy myös mainita anopille, joka varusti meitä samalla reissulla mustikkaosastolla. Nyt saatiin meidänkin pakastimeen marjavaraa talvea varten!

PUNAJUURI-SUKLAAKAKKU

200 g taloussuklaata
100 g voita (tai margariinia)
2-3 keskikokoista punajuurta (raasteena 3-4 dl)
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
  1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä (1-2-teho) välillä sekoitellen. 
  2. Pese, kuori ja raasta punajuuret raastimen hienoimmalla terällä, jotta saat oikein mehevää punajuuriraastetta. 
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  5. Lisää munavaahtoon jauhoseos siivilän läpi ravistettuna, raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 24 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin pohjalle ja voidellut reunat.  
  7. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  8. Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä tomusokerilla hunnutettuna. Jos haluat, voit tarjota kakun lisäkkeenä esimerkiksi vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti