torstai 23. elokuuta 2012

Suomi-tytön tiramisu


Blogin perusteella voisi väittää, että olen lähiaikoina viettänyt hyvinkin makeaa elämää: jälkiruoat ovat vieneet melko lailla palstatilaa muiden ruokien kustannuksella. Älkää pelätkö, laitetaan me ihan kunnon ruokaakin, saadaan välttämättömät ravintoaineet ja vitamiinit ja silleen :) Jälkkärit vain ovat toimineet viime aikoina niin mahtavasti, että haluan jakaa niiden salat koko maailman kanssa.

Edellisessä postauksessa lupasin, että mustikka jää vähäksi aikaa tauolle, mutta en näköjään kovin paljon pidemmälle metsään päässyt. Mustikan tilalle pompahti puolukka ja jäätelö vaihtui tiramisuun. Tällä viikolla ihastutti siis Suomi-versio italialaisesta iki-klassikosta: kaurainen puolukka-misu. Erityisesti hurmaannuin kaurakeksien antamasta mausta ja rakenteesta sekä jälkkärin puolukkaisesta kirpeydestä. Tiedä sitten, mitä aito italiaano tästä sanoisi, mutta meillä tätä tehdään varmasti toistekin tämän syksyn aikana!



KAURAINEN PUOLUKKA-MISU (4-6:lle)

1 pkt kaurakeksejä
2 ½ dl puolukkamehua
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl puolukoita

Koristeluun:
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
puolukoita
  1. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  3. Vatkaa sitten samoilla vatkaimilla vaniljakastike kouhkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto vaniljavaahtoon ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes tuorejuusto on täysin sekoittunut joukkoon.
  4. Yhdistä vatkaamasi vaahdot eli keltuais-sokerivaahto ja vanilja-tuorejuustovaahto nuolijalla nostellen.
  5. Vatkaa puhtailla vatkaimilla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kokeile kääntämällä kulho alassuiten: vaahdon tulee pysyä kulhon pohjalla. Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen tuorejuustovaahtoon.
  6. Kastele puolet kekseistä puolukkamnehuun ja aseta laakean vuoan pohjalle.
  7. Kaada puolet vaahdosta keksien päälle. Ripottele puolukat vaahdon päälle. Kasta loput keksit puolukkamehuun ja nosta ne täytteen päälle. Kaada loppu vaahto keksien päälle.
  8. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi, jopa yön yli.
  9. Koristele siivilöimällä pinnalle kaakaojauhetta ja ripottelemalla muutama kokonainen puolukka jälkiruoan pinnalle.

    Tässä ohjeessa jälkkäri tehtiin siis yhteen isoon astiaan, mutta yhtä hyvin voit tehdä tiramisut annoskulhoihin, kuten kuvassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti