sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hii-o-hoi, aarrearkku merirosvojen pirskeisiin


Olen tätä kokeilua ennen pysynyt täytekakkujen osalta aika konservatiivisella linjalla ja uskaltanut lähinnä ihailla muiden tekemiä upeita fantasiakakkuja. Tässä tuli kuitenkin syystä ja toisesta suunniteltavaksi merirosvo-henkisiä lastenjuhlaherkkuja ja aarrearkku-kakku kuului tietysti asiaan. Aarrekakkuihin löytyy muutamia ohjeita (esim. tämä Kinuskikissan upea ohje), mutta itse halusin päästä mahdollisimman helpolla. Keksin, että käärretorttupohjaa hyödyntämällä saan kivan kaarevan arkun kannen muodon sen enempää kakkupohjaa veistelemättä. Siitä kakun suunnittelu lähti, lopullinen ohje löytyykin sitten seikkaperäisemmin alta.

AARREKAKKU

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 prk vispikermaa
1 prk maitorahkaa
2-3 rkl sokeria
1-2 banaania

Kuorrutus:
1 pkt ruskeaa marsipaania
pieni pala vaalean ruskeaa marsipaania

Koristeeksi: hopeakuulia
aarrekarkkeja

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti nuolijalla nostellen.
  5. Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista torttupohjaa noin 5-8 minuuttia, kunnes pohjaan on kypsä.
  6. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpeperille pöydällä heti. Anna jäähtyä.
  7. Valmista sillä aikaa täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Ota seoksesta ½ sivuun toiseen kulhoon.
  8. Kuori ja hienonna banaani pieniksi kuutioiksi. Lisää ½ kerma-rahkaseokseen.
  9. Leivitä ”banaanillinen” kerma-rahka torttupohjan päälle.
  10. Leikkaa pohja poikittain kahtia. Kääri ensin toinen osa pitkittäin rullalle ja jatka saman rullan rullaamista toisella puolikkaalla, jotta saat oikein paksun ja lyhyen kääretortun. Kääri leivinpaperiin ja jätä odottamaan.
  11. Ota ruskea marsipaani esiin. Kauli siitä ohut, suorakaiteen mallinen levy, joka peittää koko kääretortturullan. Käytä tomusokeria ”jauhona”, jos marsipaani tarttuu kaulimeen ja pöytään.
  12. Nosta kääretortturulla tarjoiluvadille. Leikkaa puoleen väliin viilto, jolla arkun kansi ja pohja erottuu toisistaa.

     
  13. Sivele sivuun ottamallasi kerma-rahkalla kakun pinta eli ns. arkun kansi ja pohja niiltä osin, kun pystyt.
  14. Nosta kaulimasi marsipaani varovasti kakun päälle. Painele käsin ja työnnä marsipaani myös kannen ja pohjan väliin. Tasoittele painellen.


  15. Asettele karkit arkun kannen ja pohjan väliin.

    Tämän kakku valmistui pitämälläni lastenjuhla-kurssilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti