tiistai 16. lokakuuta 2012

Makumatka Baskimaahan

Pinchot, nuo ihanat Baskimaan tikutetut tapakset, ovat aivan mahtavaa illanistujaisnaposteltavaa synkkään syksyyn. Suupala suupalalta pinchot vievät ajatukset aurinkoisempiin maisemiin harmaasta ja sateisesta kotimaasta. Lasi hyvää espanjalaista viiniä vauhdittaa vielä mukavasti tuota mielikuvamatkaa Espanjan Baskimaahan.



Parasta pinchoissa on se, että ne ovat mielettömän helppoja valmistaa! Patonkia paloiksi ja cocktail-tikun avulla ihania päällysteitä leivän päälle seivästämään! Alla ohjeet maukkaaseen pincho-trioon, oma suosikkini näistä on tomaatti-vuohenjuusto-pincho kaikessa yksinkertaisuudessaan.

PINCHO-LEIPIEN KÄSITTELY
  1. Leikkaa pinchoja varten patongista vinottain 1-2 cm paksuja viipaleita.
  2. Voitele leivät oliiviöljyllä.
  3. Paista leipiä 200 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes leivät ovat kevyesti kullanruskeita ja rapeita. Jatka pinchojen rakentelua näiden leipien päälle. 
     
CHORICO-PINCHOT

200 g chorico-makkaraa
n. 6 kpl säilöttyjä artisokansydämiä
13 kpl patonkiviipaletta
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
  1. Viipaloi chorico (jollet käytä valmista leikkelettä).
  2. Valuta artisokat ja paloittele ne puolikkaiksi tai neljäsosiksi.
  3. Valmista valkosipuliöljy kuorimalla ja puristamalla valkosipulia öljyyn ja kuumentamalla öljyä kevyesti pienessä kattilassa. Kuumentuessaan valkosipuli antaa makua öljylle. Kevyt kuumennus kuitenkin riittää.
  4. Voitele leipäviipaleet kevyesti öljyllä ja paahda uunissa 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
  5. Kiinnitä chorico ja artisokansydän leipäpalaan tikulla ja aseta tarjolle.
      TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPINCHOT

200 g vuohenjuustoa
200 g aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
½ dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
13 kpl pincho-leipää
1 rkl pinjansiemeniä
tuoretta timjamia tai persiljaa
  1. Laita tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon vuohenjuusto, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, oliiviöljy ja kuohukerma. Aja tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  2. Pursota tahna pursotinpussilla paahdettujen leipien päälle ja koristele pinjansiemenillä ja tuoreella timjamilla.
TONNIKALAPINCHO

1 prk tonnikalaa
1 pieni sipuli
½ dl majoneesia
½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
13 kpl anjovisfileetä
13 kpl pincho-leipiä
  1. Valuta tonnikala ja siirrä kulhoon. Sekoita ja riko tonnikala haarukalla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli aivan pieneksi silpuksi.
  3. Sekoita kaikki aineet anjovisfileitä lukuunottamatta tonnikalan joukkoon, saat aikaan tahnan.
  4. Kokoa pinchot leipien päälle asettamalla reilu nokare täytettä leivälle ja anjovisfilee päälle koristeeksi. Tikuta pinchot ja aseta tarjolle. 
      
     
 

2 kommenttia:

  1. Toi 200g chorizo-makkaraa saattaa olla aika hurjan paljon. Mutta onpa sitten mitä syödä.

    Mun lemppari on aivan ehdottomasti toi tonnikalajuttu. Sipulisilppu saa aikaan uskomatoman raikastuksen siihen. Ja jos ei ole viimiset pennit menossa nini laittaisin siihen tonnikalapalaa mieluummin kuin hiutaletta.

    VastaaPoista
  2. Totta, choricoon oli laskettu näemmä kokin ruoanvalmistus ruoka -lisä ;)

    Tuo tonnikalapincho on kyllä ihan yllättäjä, miten hyvää voi saada yksinkertaisista raaka-aineista. Tuota tahnaahan vois käyttää moniin muihinkin täytettäviin ruokalajeihin, esim. kolmioleipiin tai muihin vastaaviin.

    VastaaPoista