tiistai 2. lokakuuta 2012

Kultaista kurpitsaa

Sainpahan käsiini tässä syksyn tiimellyksessä myskikurpitsan (se esiintyi jo aiemassa postauksessa, jossa esittelin syksyn aarteita). Olin jo aikoja sitten repäissyt lehden reunasta (Allt om matin!) herkullisen kuuloisen ohjekin tuota herkkuraaka-ainetta varten. Myskikurpitsa eli butternut squash on maailmalla, esimerkiksi Amerikassa ja Afrikassa, hyvinkin yleinen, ja meille Suomeenkin se on pikkuhiljaa ollut tuloillaan. Ja miksipä ei tulisikin, onhan se maultaan viehättävä, makeahko ja hieman pähkinäinen ja helppo valmistaa esimerkiksi uunissa paahtamalla.



Minunkin myskikurpitsani päätyi uunin syleilyyn, kuorrutettuna timjamilla, hasselpähkinällä ja kurpitsansiemenillä.

PAAHDETTU MYSKIKURPITSA KERA HASSELPÄHKINÖIDEN

1 myskikurpitsa
½ dl rypsiöljyä
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl kurpitsan siemeniä
timjamin oksia
1-2 tl (sormi)suolaa
(1 sitruunan raastettu kuori)
  1.  Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Huuhdo kurpitsa hyvin, puolita ja kaavi siemenet ja niiden kiinnikkeet esimerkiksi lusikalla rapsuttaen. Viipaloi puolikkaat n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kurpitsaa ei tarvitse kuoria.
  3. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Sudi öljy pullasudilla tasaisesti viipaleiden päälle. Ripottele pähkinärouhe, kurpitsansiemenet, timjamia ja suolaa viipaleiden päälle.
  4. Laita uuniin ja kypsennä n. 1 tunti, kunnes kurpitsa on mukavan pehmeää.
  5. Voit vielä ripotella kurpitsojen päälle raastettua sitruunan kuorta ennen tarjoilua. Itse jätin tällä kertaa sitruunan pois.
Paahdetut myskikurpitsat feat. paistettua nieriää ja kanttarellirisottoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti