Minunkin myskikurpitsani päätyi uunin syleilyyn, kuorrutettuna timjamilla, hasselpähkinällä ja kurpitsansiemenillä.
PAAHDETTU MYSKIKURPITSA KERA HASSELPÄHKINÖIDEN
1 myskikurpitsa
½ dl rypsiöljyä
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl kurpitsan siemeniä
timjamin oksia
1-2 tl (sormi)suolaa
(1 sitruunan raastettu kuori)
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Huuhdo kurpitsa hyvin, puolita ja kaavi siemenet ja niiden kiinnikkeet esimerkiksi lusikalla rapsuttaen. Viipaloi puolikkaat n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kurpitsaa ei tarvitse kuoria.
- Asettele viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Sudi öljy pullasudilla tasaisesti viipaleiden päälle. Ripottele pähkinärouhe, kurpitsansiemenet, timjamia ja suolaa viipaleiden päälle.
- Laita uuniin ja kypsennä n. 1 tunti, kunnes kurpitsa on mukavan pehmeää.
- Voit vielä ripotella kurpitsojen päälle raastettua sitruunan kuorta ennen tarjoilua. Itse jätin tällä kertaa sitruunan pois.
Paahdetut myskikurpitsat feat. paistettua nieriää ja kanttarellirisottoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti