torstai 4. lokakuuta 2012

Korvapuustipäivä ilman korvapuustiohjetta

Kaikki puhuvat tänään korvapuusteista ja se on ihan mahtava homma! Korvapuusti kuuluu kylmän maidon kanssa nautittuna ehdottomasti elämän huippujuttuihin, ja mulla korvapuustipäivä voisi olla joka päivä (ja usein onkin!).

Ajattelin olla kuitenkin erilainen nuori ja postata tänään toisenlaisen, kylläkin kanelin makuisen ohjeen. Nimittäin tuossa jo jokin aikaa sitten sain anoppilasta kassillisen kirpsakoita omenoita, ja pitihän niitä säilöä soseeksi. Omenasoseen tekeminen on simppeliä ja sosetta voi halutessaan maustaa esimerkiksi kanelilla (minä halusin), vaniljalla tai inkiväärillä.



Ohje meni suunnilleen näin:

Kuori ja lohko omenat ja poista niista siemenkota. Siirrä omenalohkot isoon kattilaan (kattilan koko riippuu tietysti omenien määrästä) ja mittaa päälle n. 1 dl vettä/ omenakilo. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes omenat ovat kunnolla pehmenneet. Lisää sokeri (1-2 dl/ omenakilo) ja mausta ripauksella kanelia. Sekoittele ja riko samalla hieman omenien rakennetta tai soseuta sauvasekoittimella, jos haluat aivan sileää sosetta.



Säilytä joko pakastamalla tai kylmäsäilömällä. Pakasta jäähtynyt sose rasioissa tai kiehauta kylmäsäilytettävä sose ja tölkitä pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. (Itse pakastin, se on niin helppoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti