torstai 13. syyskuuta 2012

Kukkakaali kummallisessa seurassa

Kukkakaali, kaverinaan kyssäkaalit

Nyt kaikki kukkakaalin ystävät huomio! Oletko epätoivoisesti yrittänyt keksiä tuolle kaalien kaunottarelle uusia käyttökohteita? Alkaako gratiini, keitto ja keitetty kukkakaali kyllästyttää? Oletko ennakkoluuloton maustaja etkä karsasta oudonkaan kuuloisia makupareja? Jos vastasit "kyllä, kyllä, kyllä!", on tässä ehdoton ohje kokeiltavaksi: kaakaolla maustettu kukkakaali! Ohje ilmestyi Hesarin ruokatorstaissa pari viikkoa sitten ja tässä se on nyt kokeiltuna ja koemaistettuna.

KAAKAOLLA MAUSTETTU KUKKAKAALI

1 iso kukkakaali
4 rkl rypsiöljyä
1 tl merisuolaa myllystä rouhittuna (tai tavallista ruokasuolaa)
2 rkl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 tl jauhettua korianteria
½ tl vastarouhittua mustapippuria

Viimeistelyyn:
paahdettuja mantelilastuja
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  3. Huuhtele kukkakaali ja paloittele se pienemmiksi, suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.
  4. Mittaa kulhoon öljy, merisuola, kaakaojauhe, korianteri ja mustapippuri. Kääntele kukkakaalinkukinnot maustesekoituksessa.
  5. Siirrä kukkakaalit maustesekoituksineen uunipellille. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kukkakaali pehmenee ja saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran kypsentämisen aikana.
  6. Viimeistele kukkakaali paahdetuilla mantelilastuilla. Tarjoa kukkakaali lihan tai kalan lämpimänä lisäkkeenä. Se sopii myös alkuruuaksi esimerkiksi vesikrassin kanssa tarjottuna.

    Älä anna ulkonäön hämätä; maku on mahtava!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti