sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Rapurallaa, rapurallaa!



Rapujuhlien järjestäminen on jo pitkään ollut haaveeni, ja eilisiltana vihdoin tämä haave kävi todeksi. Jännittävintä juhlien järjestelyssä oli rapujen käsittely: olimme päättäneet, että haluamme kypsentää ravut itse, vaikka valmiiksi kypsennettyjä rapuja onkin hyvin saatavilla. Onneksemme läheinen supermarketti toimittaa myös eläviä rapuja halukkaille ja pistimmekin tilaukseen 30 täplärapua viikonloppua varten. 

Seuraavan kuvasarjan myötä voitte maistaa palan eilistä tunnelmaa.

Täpläravun tunnistaa saksen haarassa olevasta täplästä.

Tämä paketti oli jännittävä avata. Aikamoinen kuhina käy.

Rapujen keittämiseen löytyy hyvä ohje esimerkiksi Hesarin ruokasivuilta. Otin myös vinkkejä tästä videosta. Käytin Tallbergin ohjeen mukaan liemeen pelkkää suolaa, en lainkaan sokeria, ja käytin pelkästään tillin varret, en lainkaan kukintoja. Hyvän vinkin sain myös rapuja monet kerrat keittäneeltä sedältäni: vaikka monissa ohjeissa ravut jäähdytetään keittoliemessä, saat rapuihin raikkaaman maun, kun laitat kypsennetyt ravut puhtaaseen suolaliemeen. Tein siis keitinlientä reilusta ja otin sitä pari litraa sivuun, ennen kuin aloin kypsentää rapuja.

Kypsät ravut nousevat keitinliemen pintaan.


Suolaliemeen ja tilliin maustumaan!


Punaista kattauseleganssia, totta kai!

Herkkupalat tarjolla

Rapujen lisäksi tarjoiltiin paahdettua leipää, tillisilppua, voita ja tillimajoneesia sekä asiaan kuuluvia juomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti