tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesä janottaa


Nauttiessamme kesän meille suomastaan lämmöstä, muistakaamme pitää nestatasapainoamme yllä asianmukaisin virvokkein. Malliesimerkki himottavasta kesäjuomasta on jäätee. Valmista juoma itse ja mausta haluamillasi hedelmillä, marjoilla ja mausteilla. Viljelypalstaltani taittui mukaan nippu raparperia, joka toimi lähtökimmokkeena tämänkertaisiin kokeiluihin. Raparperijääteehen löysin inspiraatiota myös tästä ihanan kuuloisesta ja näköisestä ohjeesta. Saman tyyppistä jääteetä on valmistettu myös täällä.


RAPARPERI-VANILJAJÄÄTEE

Raparperisiirappi:
noin 8 vartta raparperia
1 l vettä
½ l sokeria

Lisäksi:
1 ½ l vettä
3 rkl earl grey-teelehtiä
1 vaniljatanko
mintun oksia
  1. Keitä ensin raparperisiirappi. Se tapahtuu näin: Huuhdo raparperin varret ja paloittele paloiksi. Siirrä kattilaan ja mittaa vesi päälle. Keitä raparpereita viitisen minuuttia ja siivilöi sitten liemi. Siirrä liemi takaisin kattilaan ja mittaa sokeri joukkoon. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin 1-1 ½ tuntia. Jäähdytä siirappi ja säilö jääkaapissa. Siirappi säilyy useita päiviä, jopa viikon.
  2. Hauduta tee kuumentamalla vesi kiehuvaksi ja lisäämällä teelehdet ja halkaistu vaniljatanko ja tangosta raaputetut siemenet joukkoon. Hauduta pari minuuttia, siivilöi tee ja jäähdytä se jääkaappikylmäksi.
  3. Sekoita raparperisiirappia tee joukkoon. Lisää siirappia maun mukaan.
  4. Tarjoile jäillä ja mintunoksilla höystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti