Kasviruoka on sikahyvää (!) ja se saa syöjänsä hyvälle mielelle. Päivän askareita voi jatkaa kylläisenä, mutta kevein vatsoin ja askelin. Tätä yritän alvariinsa vakuutella myös laadunvalvojalleni. Olenkin saanut monista kasviskokkailuistani kiitokseksi myönteisiä hymähdyksiä ja reiluja santsauksia. Tämä sunnuntairuokana meillä tarjottu pasta kuului lopulta sarjaan hupenee-vauhdilla-kattilasta ja hei-jätä-nyt-mulle-vähän-huomista-lounasta!
Itse olen hulluna marinoituihin munakoisoihin, ja niitä olen valmistanut monasti esimerkiksi salaatin täytteeksi (jos ne eivät ole huvennut valmistusvaiheessa sellaisenaan parempiin suihin). Tällä kertaa marinoidut munikset päätyivät kesäkurpitsan eli tuttavallisemmin kesiksen säestämänä ja marinadikylvyn kautta pastan sekaan. Fetajuusto täydensi kivasti tätä välimerellsitä kokonaisuutta.
RAIKAS MUNAKOISO-KESISPASTA
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
Marinadi:
2 rkl minttua
hienonnettuna
2 kesäsipulin
vartta hienonnettuna
1 sitruunan mehu
½ dl rypsiöljyä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
n. 8 kerää tagliatelle-pastaa
200 g fetajuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Huuhdo munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa ne pitkittäin noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Lado viipaleet yhteen kerrokseen uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paahda kasvisviipaleita uunissa ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
- Tee kypsennyksen aikana marinadi: Hienonna minttu ja kevätsipuli hienoksi silpuksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen kulhossa.
- Leikkaa vielä lämpimät munis- ja kesisviipaleet ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Laita lämpimät suikaleet marinadin joukkoon. Mitä kuumempina saat kasvikset marinadiin, sitä paremmin ne imaisevat marinadia itseensä. Anna maustua ainakin 10 minuuttia tai pidempäänkin.
- Keitä pasta, mutta älä ohjeen mukaan. Lisää reilusti suolaa runsaaseen keitinveteen ja vähennä keittoaikaa pakkauksen ohjeistuksesta ainakin minuutilla.
- Valuta pasta ja sekoita marinoidut kasvikset sen joukkoon. Murustele feta ruokaan tai vasta lautaesella nököttävän ruoka-annoksen päälle. Koristele kevätsipulisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti