keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Mansikka hyppäs bruschetan päälle


Haa, jokohan viimein kirsikat saisivat vaihtua mansikoihin meidänkin keittiössä. Kyllä! Nyt elämme kotimaisen mansikan sesongin kuuminta hetkeä. Mansikan pääsato kypsyy ihan näinä päivinä. Jos on helle hellinyt meitä, on se saanut myös mansikat punastumaan ennätysnopeasti.

Jos mansikoistasi jää maisteluiden ja säilönnän jälkeen muutama marjanen, kokeile näitä raikkaita mansikka-mascarpone-bruschettoja. Löysin ohjeen jostakin ruotsalaisesta leivontalehdestä alkukesällä ja vihdoin pääsin kokeilemaan tätä mielenkiintoisen kuuloista ohjetta. Balsamiviinietikassa ja basilikassa pyöräytetyissä mansuissa on kivasti makua, ja mascarpone pyöristää ja pehmentää kokonaisuutta. Kokeile bruschettoja vaikka yllätystarjottavaksi kesän kahvikutsuille.

MANSIKKA-MASCARPONE-BRUSCHETAT

4 viipaletta vaaleaa leipää
½ l tuoreita mansikoita
½-1 ruukku basilikaa hienonnettuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
100 g mascarpone-juustoa (tavallinenkin maustamaton tuorejuusto käy hätätilassa)
  1.  Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai pannulla kauniin ruskeiksi.
  2. Perkaa ja paloittele mansikat.
  3. Sekoita mansikoiden joukkoon basilikasilppu ja viinietikka. Anna maustua viitisen minuuttia.
  4. Levitä mascarpone leipäviipaleiden päälle.
  5. Jaa mansikat leipien päälle. 
  6. Nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti