perjantai 6. heinäkuuta 2012

Hellepäivän herkkukeitto


Kaikille on varmasti tuttu jouluinen suolaisen ja makean yhdistelmä: siivu sinihomejuustoa joulupiparin päällä. Kesäinen versio samaa ajatusta mukaellen syntyy mansikoista ja homejuustosta. Mansikathan sopivat mahtavasti yhteen erilaisten juustojen kanssa. Kylmä mansikka-aurakeitto on ihana alku- tai väliruoka (miksei jälkiruokakin) kesäjuhliin. Tämän ohjeen löysin jo jokin aika sitten Valion reseptiarkistoa selaillessani. Pitemmittä puheitta, näin se menee:

KYLMÄ MANSIKKA-AURAKEITTO (4-6:lle)

1 l tuoreita mansikoita
½ tl mustapippuria myllystä
½-1 dl sokeria
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
½ l siideriä (olen käyttänyt perusomenasiideriä)

Päälle:
150 g aurajuustoa (tai muuta sinihomejuustoa)
  1. Perkaa mansikat ja huuhdo ne tarvittaessa. Voit käyttää halutessasi myös pakastemansikoita.
  2. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää mausteet ja minttu hienonnettuna. Käytä sokeria mansikoiden makeuden mukaan. Sekoita joukkoon siideri. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
  3. Jaa keitto lautasille, kulhoihin tai laseihin. Ripota annosten keskelle aurajuustoa murustettuna.
  4. Tarjoa heti hellepäivän virkistävänä alkukeittona tai väliruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti