Kaikille
on varmasti tuttu jouluinen suolaisen ja makean yhdistelmä: siivu
sinihomejuustoa joulupiparin päällä. Kesäinen versio samaa
ajatusta mukaellen syntyy mansikoista ja homejuustosta. Mansikathan
sopivat mahtavasti yhteen erilaisten juustojen kanssa. Kylmä
mansikka-aurakeitto on ihana alku- tai väliruoka (miksei
jälkiruokakin) kesäjuhliin. Tämän ohjeen löysin jo jokin aika
sitten Valion reseptiarkistoa selaillessani. Pitemmittä puheitta,
näin se menee:
KYLMÄ
MANSIKKA-AURAKEITTO (4-6:lle)
1 l tuoreita mansikoita
½ tl mustapippuria
myllystä
½-1 dl sokeria
2 rkl tuoretta minttua
hienonnettuna
½ l siideriä (olen käyttänyt perusomenasiideriä)
Päälle:
150 g aurajuustoa (tai
muuta sinihomejuustoa)
- Perkaa mansikat ja huuhdo ne tarvittaessa. Voit käyttää halutessasi myös pakastemansikoita.
- Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää mausteet ja minttu hienonnettuna. Käytä sokeria mansikoiden makeuden mukaan. Sekoita joukkoon siideri. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
- Jaa keitto lautasille, kulhoihin tai laseihin. Ripota annosten keskelle aurajuustoa murustettuna.
- Tarjoa heti hellepäivän virkistävänä alkukeittona tai väliruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti