keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Somaa suolaista kesäiseen kahvipöytään



Nämä sievät ja kesäiset pikkupiiraat maistuvat vuohenjuuston ystäville. Piiraiden juju on reilu pala vuohenjuustoa murean taikinakuoren sisässä. Koristelu raikastaa piiraiden ulkonäköä ja antaa tietysti myös makua. Muffinivuoan avulla valmistat kätevästi pikkupiiraita, mutta tällä ohjeella voit leipoa myös tavallisen pyöreän piirakan. Keskikoiseen pyöreään vuokaan riittää ½ pohjataikinasta.

VUOHENJUUSTOPIIRAAT (12 kpl)

Pohja:
200 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
¾ tl suolaa
3-4 rkl vettä

Täyte:
200 g vuohenjuustoa
2 sipulia
3 rkl oliiviöljyä kuullottamiseen
1 tl timjamia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria ruohittuna
n. 1 dl juustoraastetta, esim. emmental

Koristeluun:
rucolaa
kirsikkatomaatteja
paahdettuja pinjansiemeniä
  1. Valmista ensin pohjataikina: Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon kulhossa. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Voitele muffinipelti hyvin. Painele taikinaa muffinipeltin pohjalle ja reunoille.
  3. Laita vuoka noin vartiksi jääkaappiin, niin taikina ehtii vähän kovettua ennen kypsentämistä.
  4. Ennen uuniin siirtämistä asettele taikinapohjien päälle esimerkiksi kuivattuja herneitä, jotta taikina pitäisi muotonsa paiston aikana. Esipaista pohjia 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  5. Valmista täyte: Leikkaa vuohenjuustosta reiluja paloja, jotka juuri mahtuvat piirakkapohjiin. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulirenkaat öljyssä pehmeiksi. Lisää timjami sipulien joukkoon. Sekoita kerma, kananmunat, suola ja mustapippuri kulhossa.
  6. Asettele täytteet esipaistettujen pohjien päälle: ensin iso pala vuohenjuustoa pohjalle, sitten kuullotettuja sipuleita ja juustoraastetta. Valuta kermaseosta muiden täytteiden päälle, noin 2-3 rkl kuhunkin piiraaseen.
  7. Paista piiraita vielä 10-15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Irroita varovasti muffinivuoasta.
  8. Koristele piiraat tarjolle rucolalla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja pinjansiemenillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti