perjantai 27. heinäkuuta 2012

Poutapilven kevyttä

Tänään pääsin jo toista kertaa tänä kesänä metsään mustikkamättäille. Tämän päivän saalis kivunnee noin kahdeksaan litraan. Kun siihen ynnätään aiemmin kerätyt marjaset, alkaa lukema huidella sellaisilla tienoilla, että pakastin-rassumme ei taida enempää marjoja imaista sisuksiinsa. Seuraavaksi on sitten ryhdyttävä hillon keittoon!

Marjareissulta tarttui mukaan vähän muutakin!

Lapsuuden maisemissa lomaillessa alkoi tehdä mieli perinteistäkin perinteisempää, höyhenen kevyttä poutapilviherkkua, vispipuuroa. Puolukkapuuro on klassikko, mutta valmistuu se vispari vaikkapa raparperista, aprikoosista, mansikasta, punaherukoista tai mustikasta! Tietysti mustikkareissun jälkeen oli marjavalinta selvä. En malttanut kuitenkaan tuoreita uusia mustikoita uhrata puuroon keittovaiheessa, vaan siihen tarkoitukseen käytettiin pakastimesta pois viimeisiä edellisvuotisia marjoja. Puuron päälle sitten kauhottiin sitäkin reilummin juuri poimittuja siniposkia!


MUSTIKKAVISPIPUURO

3 dl mustikoita (tuore tai pakaste)
1 ½ dl sokeria
1 l vettä
1 ½ dl mannasuurimoita
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

Tarjoiluun:
tuoreita mustikoita
maitoa
  1. Mittaa mustikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Siivilöi liemi halutessasi.
  2. Lisää mannasuurimot hyvin vispilällä sekoittaen kiehuvaan nesteeseen. Keitä puuroa noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Jäähdytä puuro.
  4. Lisää vaniljasokeri ja kardemumma puuroon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  5. Tarjoa tuoreiden mustikoiden ja maidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti