tiistai 10. heinäkuuta 2012

Jäätelö, joka ei sula!

Leivontamaailmassa on kohistu jo jonkin aikaa cake popseista, noista tikkuun keihästetyistä Amerikan herkkupaloista. Nyt ei riitä enää tikku, vaan tämä ohje vie kakkutikkarit aivan uudelle tasolle.


Haukkaa ja ylläty, nämä jäätelöt ovat jotain aivan muuta kuin odotit! Cake pop -taikinasta on muovattu ”jäätelöpallo” vohvelin nokkaan, ja koko komeus on kuorrutettu samaan malliin kuin peruskakkutikkarikin eli sulatetulla ja värjätyllä valkosuklaalla. Nonparellikoristus kuuluu tietenkin asiaan.

Valmistin kakkutikkaritaikinan Valion ohjetta hieman muunnellen. Valion ohjeella voit valmistaa myös normaalit cake popsit. Ohjeessa taikinan lähtökohtana on itse valmistettu kakku. Cake popsit voit valmistaa myös cookie popseina, jolloin kakkutaikinan sijasta käytetään keksejä, esimerkiksi dominoita.

Jäätelövohveleita on saatavilla ainakin isoimmista marketeista, joko keksiosastolta tai jäätelöaltaiden läheisyydestä. Voit valmistaa cake popseista normaalikokoiset ”jäätelöt” tai leikata vohvelitötteröä varovasti pienemmäksi. Cake pop -taikina on nimittäin sen verran tuhtia tavaraa, että sitä ei ihan samaa määrää pysty syömään kuin jäätelöä.

Tästä videosta voit katsoa vinkkejä ice cream cake popsien valmistamiseen.

ICE CREAM CAKE POPSIT


Kakkutaikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 dl kuumaa vettä

Muut aineet:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
karamelliväriä
nonparelleja

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vuoan mallilla ei ole väliä, koska valmis kakku murustetaan massaan.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
  4. Lisää kananmunat, maito ja öljy. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti.
  5. Vatkaa kiehuva vesi taikinaan.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun taikinaa ei enää tartu tikkuu, on kakku kypsä.
  7. Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
  8. Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Voit tehdä sen käsin, sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi, muovailtavaksi taikinaksi. Jos käytät monitoimikonetta, voit lisätä aineet koneeseen ja pyöräyttää massan tasaiseksi koneella.
  9. Ota vohvelit esiin ja leikkaa sahalaitaisella veitsellä tarvittaessa pienemmiksi.
  10. Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot vohveliin, kuten jäätelöön. Pallon pitää olla niin iso, että se pysyy hyvin vohvelissa. Laita ”jäätelöt” pystyyn esimerkiksi kulhoon, jonne olet kaatanut hienoa sokeria. Myös pahvilaatikosta voi askarrella telineen, johon cake popsit voi laittaa.

    Puolivalmiit jätskit odottavat pääsyä jääkaappiin

  11. Laita cake popsit vetäytymään jääkaappiin 1-2 tunniksi. Tämä on tärkeää, jotta massa kylmenee. Muuten kuorrutus ei onnistu. Sulatettu suklaa tarvitsee kylmän pinnan, johon se jähmettyy samantien.
  12. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain. Sekoita sulan suklaan joukkoon muutama tippa haluamaasi karamelliväriä.
  13. Dippaa ”jäätelöt” sulaneeseen suklaaseen. Kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.
  14. Aseta cake popsit johinkin pystyasentoon, samalla tavalla kuin vetäytymisvaiheessa. Nosta jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä. 



    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti